Lämpimästä ilmastostaan tunnetun Barcelonan luminen sää yllätti F1-tallit täysin tällä viikolla alkaneissa talvitesteissä. Keskiviikon testipäivä meni käytännössä kokonaan hukkaan. McLaren-jehu Eric Boullier hermostui asiasta niin pahanpäiväisesti, että vaati F1:tä vaihtamaan jatkossa testipaikkaa.

Uudet F1-autot seisovat paikallaan talleissa. Lumi- ja vesisade on piiskannut Kataloniaa aamupäivän, ja huonot kelit jatkuvat ennusteiden mukaan iltaan asti.

Barcelonan varsinaisella rataosuudella ei ole lunta, mutta asfaltti on märkä ja sohjoinen. Suurin syy F1-kilpureiden seisoskeluun on kuitenkin siinä, että FIA:n vaatima lääkintähelikopteri ei voi lentää niin haastavassa säässä.

Siinä on muutama syy, miksi McLarenin tallipäällikön mielestä talvitestit pitäisi jatkossa järjestää kuivan lämpimässä aavikkoilmastossa Bahrainissa.

Bahrainia on toivottu testiradaksi usealta taholta viime vuosien mittaan. Monet tallit ovat kuitenkin hylänneet idean Bahrainiin matkustamisen tuomien rankkojen kulujen vuoksi.

Boullier ei kuitenkaan näe asiassa enää muita vaihtoehtoja. Brittikonkarin mielestä F1:n olisi vain hyväksyttävä kalliimmat kulut, jos vaihtoehtona on keskiviikon lumisateen kaltainen fiasko.

– Tässä menee tietenkin rahaa hukkaan. Ajattelimme säästävämme kaikki rahaa pitämällä vain kahdeksan päivän testit. Tarvitsemme kaikki nämä kahdeksan päivää löytääksemme kaikki ongelmat ensimmäiseen kisapäivään mennessä. Toisaalta säätä ei voi koskaan tietää varmasti, mutta Bahrainissa kuivat olosuhteet ovat ainakin taattua. Mielestäni sarjan on pakko harkita sinne menemistä uudestaan, Boullier jyrähti Pitpassin haastattelussa.

Lähde: Pitpass.com