Vaikka Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin kausi menikin lähes täydellisesti nappiin, näkee nelinkertainen F1-mestari vielä parantamisen varaa. Hamilton varoitti haastajiaan siitä, että hänellä ja tallillaan voivat vielä kehittyä reilusti ensi vuonna.

– Mielestäni tämä oli meidän paras vuotemme. Voitimme yhdeksän kisaa. Kauteen mahtui paljon sekä hyviä että huonoja jaksoja, mutta se oli silti vahva vuosi. Ei 100 prosenttisen täydellinen, mutta meillä on paljon parantamisen varaa ensi kaudelle. Se on ensi vuoden tavoitteemme, Hamilton uhkaili GPUpdaten tuoreessa haastattelussa.

Hamilton paljasti myös häntä huolettaneet haasteet ennen menestyksekästä kautta 2017. Päällimmäisenä Mercedeksen kampanjaa varjostivat edelliskauden maailmanmestarin Nico Rosbergin yllättävä päätös lopettaa uransa.

32-vuotias brittitähti päätti kuitenkin kääntää vaikeudet voimavaraksi.

– Luonnollisesti tiesimme, että tänä vuonna meidän oli kyettävä taistelemaan Ferrarin kanssa. Olimme juuri menettäneet joukkuekaverin, joka jäi eläkkeelle. Halusin varmistaa, että tuon positiivisemman, järjestelmällisemmän ja paremman version itsestäni tiimille.

Mercedes nautti kauden ajan lähes poikkeuksellisen hyvästä koneiston luotettavuudesta. Saksalaismerkin W08-kone hyytyi vain yhden kerran. Epäonni sattui Valtteri Bottaksen kohdalle Espanjan GP:ssä. Silloinkin alla oli kuitenkin olosuhteiden pakosta jo käytetty vanhempi moottori.

– Tämän mestaruuden suhteen olen erittäin kiitollinen tiimillemme heidän upeasta työstään. Kalustomme luotettavuus on ollut parasta tasoa. En muista millään muulla tallilla olleen koskaan näin kovaa luotettavuutta. Kehittyminen on tavoitteemme joka vuosi, ja 90 prosentin luotettavuuden lähentely alkaa olla jo mahtava suoritus, Hamilton hehkutti tallinsa kykyjä.