© Kuva: Getty Images

Jari-Matti Latvalalle tulossa surkein kausi yhdeksään vuoteen – löytyykö enää tallipaikkaa?

Jari-Matti Latvala teki heti Australian rallin alussa ajovirheen. Hän ajoi siltaan ja kolhi autonsa vasemman takapyörän ripustukset. Aikaa kului minuutteja ja seuraavilla erikoiskokeilla Latvala joutui nilkuttamaan kohti huoltoa.

Kun on ajettu kaikki avauspäivän 11 erikoiskoetta, Latvala on sijalla 13, liki kahdeksan minuuttia kärjestä ja MM-pisteillekin on matkaa viisi minuuttia.

– Ihme, että pääsimme edes huoltoon saakka rikkoutuneella autolla, Latvala siunaili WRC:n ralliradiolle.

Teoriassa Latvalalla oli mahdollisuus nostaa itsensä päätöskilpailussa jopa MM-sarjan kolmanneksi, mutta nyt näyttää pahasti siltä, että hänen loppusijoituksensa on kuudes. Mads Östberg voi nousta vielä Latvalan edelle, jos saa kilpailusta 17 pistettä ja Latvala jää nollille. Se tarkoittaisi kakkostilaa tai kolmostilaa sekä kahta pistettä Power Stagelta. Östberg ajaa nyt viidentenä 23 sekuntia kakkospaikasta ja 16 sekuntia kolmospaikasta.

Latvalalle kaudesta on tulossa surkein yhdeksään vuoteen. Ajaessaan Fordilla 2007, hän oli MM-sarjassa kahdeksas, sen jälkeen sijat ovat olleet 4, 4, 2, 4, 3, 3, 2 ja 2.

Surkeat tulokset tuskin parantavat Latvalan saumoja tallipaikan haussa, sillä Volkswagen lopettaa tähän kauteen, eikä uutta sopimusta ole.

Toyota on todennäköisin vaihtoehto, mutta tallipäällikkö Tommi Mäkinen takuulla miettii, onko hiipuvan suomalaisen palkkaamisessa järkeä.

Kilpailua johtavat muut Volkswagenin kuljettajat: Andreas Mikkelssen ajaa kärjessä, Sebastien Ogier kakkosena 15 sekuntia perässä.