© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel puolustelee ajamistaan Malesiassa: ”En vetänyt hullun kiilto silmissä”

Sebastian Vettel sanoo olevansa yllättynyt siitä, millainen kohtu Malesian avausmutkan tapahtumista syntyi. Vettel kiistää yliyrittävänsä kilpailuissa.

Vettel osui Nico Rosbergiin Malesian ykkösmutkassa ja joutui itse keskeyttämään, Rosberg putosi kilpailussa viimeiseksi. Max Verstappen kärsi tilanteesta muutaman sijan verran ja kuvasi Vettelin ajamista naurettavaksi ja hulluksi.

Vettel sai tapauksesta kolmen lähtöruudun rangaistuksen viikonlopun Japanin osakilpailuun.

– Olen aika yllättynyt näistä reaktioista, kun ihmiset sanovat, etteivät ole koskaan ennen nähneet minun ajavan tällä tavalla. Mielestäni olen hyökännyt starteissa ennenkin todella monta kertaa. Ja monesti ne ovat sujuneet ihan ongelmitta, Vettel sanoi torstain lehdistötilaisuudessa.

– Joskus kaikki ei kuitenkaan mene ihan putkeen ja Malesiassa kävi niin. Mielestäni sitä ei ole mitään syytä ylianalysoida, en yritä missään nimessä liikaa tällä hetkellä, Vettel tuhahti.

– Jokainen meistä yrittää puristaa autostaan kaiken irti. Jokainen painaa joskus liiaksi. Se on täysin normaalia ja inhimillistä.

Vettel soitti Malesian jälkeen Nico Rosbergille ja pyysi kolarointiaan anteeksi.

– Olisin selvinnyt siitä mutkasta ilman ongelmia, jos en olisi osunut Nicoon. Otin sisälinjan ja olimme Maxin kanssa rinta rinnan. Pääsin mutkaan ensin, mutta ilmeisesti sittenkin hiukan liian myöhään. En vetänyt siihen millään lailla väkisin hullun killto silmissä. Se oli pieni riski, joka ei tällä kertaa toiminut.

– Nicon kannalta asia oli toki ikävä, siksi soitin hänelle ja keskustelimme asiasta. Kilpa-autoilussa tämmöistä joskus sattuu, Vettel korosti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!