Mercedes-moottorit, Pascal Wehrleinin nappaaminen kuljettajaksi ja Dave Ryanin kilpailujohtajaksi olisivat kovan luokan kiinnityksiä mille tahansa tallille. Nämä nostavakin viime kauden selkeän hännänhuipun asemaa F1-hierarkiassa tuntuvasti.

Pettymyksen makua on silti ilmassa. Tallin omistaja ja rahakassan haltija Stephen Fitzpatrick ajautui erimielisyyksiin tallia kannatelleiden Graeme Lowdonin ja John Boothin kanssa. Manorin henki ja sielu nostivat kytkintä tallista, vieden samalla mukanaan tallissa vain viisi kuukautta vaikuttaneen Mercedes-suunnittelija Bob Bellin.

Potentiaalia olisi siis ollut huomattavasti parempaan, vaikka tallin täytyy aina muistaa realiteettinsa. Budjetti on sarjan pienin ja etumatka muihin talleihin viime kauden välillä suuri.

Pohjalta ei voi kuitenkaan kuin ponnistaa ylöspäin. Tallilla on joukossaan yksi F1-sarjan tulevaisuuden suurimmista timanteista. Wehrlein ja Mercedes ovat kaksikko, jonka jokaisen F1-fanin on syytä painaa mieleensä. Wehrlein tulee pesemään Rio Haryantolla tulevalla kaudella lattiaa ja olemaan yllättävän nopea, vaikka oppirahoja nuorukainen varmasti maksaakin.

Manorin täytyy myös löytää identiteettinsä tulevalla kaudella. Suostuuko se olemaan Mercedeksen junioritalli, jolloin F1-huipulle ei ole mitään asiaa, mutta ainakin sen toiminta pysyy turvattuna? Toisen tien valitseminen on mitä todennäköisimmin tallille tuhoisaa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale