FIA:n taannoin tekemä muutos superlisenssisääntöönsä on nostanut kovan vastustuksen monen luokan puolelta.

FIA päätti vahvistaa erityisesti oman kattojärjestönsä alaisia sarjoja antamalla niille suuremman painoarvon superlisenssipisteitä annettaessa. Tämä jätti monet isot ja aiemmin formuloihin kasvualustoina toimineet luokat selkeästi aiempaa huonompaan asemaan.

Yksi tällainen sarja on Saksan vakioautosarja DTM. Englantilainen moottoriurheilujulkaisu Autosport kertoo saaneensa käsiinsä tietoa, jonka mukaan DTM-sarjan kolme autonvalmistajaa Audi, BMW ja Mercedes vaativat FIA:a antamaan sille enemmän painoarvoa. Merkit ovat tyytymättömiä nykyiseen tilanteeseen, jossa sarja ei edes kuulu FIA:n listalle pisteitä jaettaessa.

Automerkit korostavat, että sarjan kautta ykkösiin on ponnistanut aiempina vuosina useampikin kuljettaja, joten sitä ei tulisi unohtaa täysin superlisenssipisteytyksessä.

Esimerkiksi viime kaudella DTM:ssä ajanut ja nykyisin Mercedeksen F1-tallin reservikuljettajana toimiva Pascal Wehrlein ei nykysääntöjen mukaan olisi edustuskelpoinen, vaikka hän onkin ajanut Mercedeksen autolla talven testeissä.