Entinen F1-tallipomo Giancarlo Minardi myöntää olevansa hämmästynyt Red Bullin Sebastian Vettelin valtavasta ylivoimasta Singaporen GP:ssä.

Entisen Minardi-tallin perustaja kirjoittaa kotisivullaan, että Vettelin Red Bullin – ja vain Vettelin, ei tallikaveri Mark Webberin – suoritukset jättivät kysymyksiä ilmaan.

– Kokemukseni perusteella 2,5 sekunnin etu kierroksella on todellakin aivan liikaa – se on kuin kolme kehityssukupolvea, se on valtava etu, Minardi kirjoittaa.

Italialainen kertoo kummastelevansa Vettelin vaivattomuutta tietyissä mutkissa ja paljon muita kuljettajia aiempaa kaasunpainamista mutkien ulostuloissa. Näiden lisäksi Minardi kertoo kuulleensa autosta äänen, joka muistuttaa eräästä nykyisin sääntöjen vastaisesta järjestelmästä.

– Paitsi, että [hän] kiihdytti [mutkista] 50 metriä ennen ketään muuta, Renault-moottori saksalaisen autossa murisi toisella tavalla kuin mikään muu ranskalaismoottori radalla, mukaan lukien Markin moottori.

– Ääni oli samanlainen kuin moottoreissa entisaikaan luistoneston tullessa päälle. Lisäksi ääni kuului ainoastaan silloin kun Vettel kellotti erinomaisia kierroksiaan, kuten esimerkiksi turva-auton lähdettyä radalta. […] Näinä hetkinä hänen moottorinsa oli vahvempi kuin mikään muu radalla merkistä riippumatta.

– Minä en halua syyttää ketään, haluaisin vain selvittää tämän asian laidan, Minardi päättää analyysinsä.