Mercedes-pomo Toto Wolff on antanut tukensa tallipäällikkö Ross Brawnin tallimääräykselle Malesian GP:ssä, jossa Nico Rosbergin käskettiin pysyä Lewis Hamiltonin takana. Tallin hallituksen puheenjohtaja Niki Lauda esitti varsin avoimesti kritiikkiä tallipäällikölle kisan jälkeen, mutta Wolff sanoo ymmärtävänsä teon oikeutuksen.

– Urheilullisesta näkökulmasta tallimääräykset ovat sopimattomia. Puhun tässä fanina, urheilijana ja kilpa-ajana, Wolff sanoi Bild am Sonntag -lehdelle.

– Tallin näkökulmasta on sen sijaan huolehdittava, että ei heitä hukkaan tiimitulosta. Jos olisimme antaneet Lewisin ja Nicon kilpailla keskenään, olisimme varmasti joutuneet polttoaineongelmaan molempien kanssa.

– Tiesimme tämän ja annoimme tallimääräyksen. Me emme halunneet päätyä tilanteeseen, jossa olisimme näyttäneet idiooteilta.

Wolff sanoo, että päätös ei kaduta ja talli antaisi vastaavissa olosuhteissa määräyksen tulevaisuudessakin, mikäli siihen jouduttaisiin.

– Kuljettajan näkökulmasta se on ikävää, mutta kuljettaja ei koskaan pidä kokonaiskuvaa mielessään. Jos olisimme samankaltaisessa tilanteessa, jossa riskinä molemmilla olisi, että he eivät pääsisi maaliin, tekisimme saman päätöksen.