Romain Grosjean, jonka jatkosopimus Lotuksen kanssa varmistui maanantaina, toivoo ensi kaudella olevansa yhtä nopea kuljettaja kuin tänäkin vuonna. Haussa on vähemmän virheitä.

Kausi 2012 oli 26-vuotiaan ensimmäinen koko kisakalenterin kattanut kampanja. Hän sanoo tiedostavansa, että parannettavaa on, vaikka seassa oli myös monia hyviä suorituksia.

– Vuoden loppu oli aika vaikea minulle. Monzan kilpailukiellon jälkeen ei ollut helppo palata autoon ja joutua saavuttamaan heti tuloksia. Työskentelin kuitenkin kovaa pyrkien kehittymään ja välttämään uusia virheitä. Minä olen ensimmäisenä syyttämässä itseäni, Grosjean sanoi Sky Sportsille tiistaina.

– Olen erittäin pahoillani kaikkien niiden kuljettajien puolesta, jotka olivat osallisena [kolareissa]. Mutta en ole tyhmä; tunnen riskit ja yritän olla tekemättä samoja virheitä uudestaan.

– Jos pystymme nykyiseen nopeuteemme [kaudella 2013] ja parempaan tasaisuuteen, se on se, mitä me haluamme ja siitä on hyvä lähteä.

Huomattavasti kokeneemman ja eritoten tasaisemman tallikaverin opit ovat olleet hyödyllisiä, mutta ranskalainen pyrkii myös hiillostamaan mestaria.

– Olen oppinut paljon Kimiltä (Räikkönen), hän on todella hyvä tallikaveri. Minusta me työskentelemme hyvin yhdessä. Yritän puskea häntä ajamaan kovempaa ja toisaalta oppia häneltä sekä hänen kokemuksestaan formula ykkösissä.