FIA:n tuomari ja entinen F1-kuljettaja Derek Warwick varoittaa, että Romain Grosjeanin saaman kilpailukiellon ei välttämättä tarvitse jäädä yksittäistapaukseksi. Virhealttius on nyt suurennuslasin alla.

– Kaikkien kuljettajien on syytä ymmärtää, että he eivät ole yhden, kahden, kolmen tai neljän kisan mittaisen kilpailukiellon yläpuolella, Warwick sanoo Autosportin haastattelussa.

– Jos tapahtuu jotain sellaista, joka tulkitaan vaaralliseksi, minusta tuomareiden tulisi toimia kuten Spassa, jossa he tekivät aivan oikein.

Ex-kuski sanoo, että Grosjeanin taidoissa ei sinänsä ole vikaa, mutta tilaa virheille ei enää ole.

– Romain on hieno kuljettaja, nopea kuljettaja ja hyvä kilpa-ajaja kunhan hän ensin läpäisee ensimmäisen kierroksen. Mutta meillä on ollut nyt 12 kisaa ja hän on vissiinkin ollut osallisena seitsemässä vahingossa ensimmäisellä kierroksella. Kilpailukielto oli oikea ratkaisu.

– Toivotaan, että ihmiset oppivat tästä mitä heille voi tapahtua. Kukaan kuljettaja – enkä välitä kenestä puhutaan: Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel – ei ole yhden tai kahden kisan kiellon yläpuolella.