Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane myöntää olleensa pettynyt Kimi Räikkösen ja Romain Grosjeanin aika-ajosuorituksiin Singaporen GP:ssä. Lotuksen autossa, hän vakuuttaa, ei ollut lähtökohtaisesti suuria puutteita.

Permane sanoo tallin kehittäneen autoaan perjantaina väärään suuntaan, mikä vaikutti sen suorituskykyyn, mutta parannettavaa oli myös kuljettajien toiminnassa tällä kertaa.

– Kumpikaan kuljettaja ei ajanut hyvää aika-ajosessiota. Kimi oli Q2:ssa hitaampi uusilla renkailla kuin kuluneilla – ja oli vähän jäljessä joka paikassa kierrosta. Romainin olisi pitänyt pystyä neljänneksi tai viidenneksi ruudukossa, ei kahdeksanneksi, Permane sanoo Autosporille.

Tavalliseen tapaan kisavauhdissa ei ollut mitään erityistä ongelmaa lähtöruutujen aiheuttamien haasteiden lisäksi. Lotus-pomo uskoo, että parhaimmillaan saatavilla olisi ollut yhtä parempi sijoitus, mutta olosuhteet olivat tallia vastaan.

– Kisassa olimme epäonnisia (ensimmäisen) turva-auton kanssa Kimin osalta. Me otimme hänet sisään ja turva-auto tuli juuri sillä hetkellä, mikä pilasi mahdollisuutemme lyödä (Nico) Rosberg. Samaan hengenvetoon on sanottava, että en usko Paul di Restan kanssa kilpailemisen olleen mahdollista.