Heikki Kovalainen suosittelee Lewis Hamiltonille jäämistä McLarenin pilttuuseen. Kovalaisella itsellään on tunnetusti vaikeita aikoja takanaan wokingilaistiimissä, mutta hän myöntää avoimesti, että syy oli omassa tekemisessä.

– Jos olisin hän, pysyisin siellä. McLaren on hienon hieno talli, ja joka vuosi he ovat enemmän tai vähemmän iskussa. Jos heillä on vaikeuksia, he pystyvät ponnistamaan takaisin, Kovalainen sanoi Daily Mail -lehdelle.

– Tiedän omasta kokemuksestani, että heillä on hyvät fasiliteetit sekä hienoja ihmisiä ja kaikki tarpeelliset raaka-aineet voittaakseen paljon kisoja.

Kovalainen itse sanoi vaikeuksiensa McLarenilla johtuneen siitä, että hän ei ollut vielä valmis huipputallin. Eritoten kausi 2009 oli kova taival.

– Annoin vaikeuksien vähän vaikuttaa itseeni, enkä ollut riittävän vahva. Se ei ollut ainoa ongelma, oli monia muitakin, mutta loppujen lopuksi se ei vain toiminut.

– 2009 vuoden lopulla olin menettänyt itseluottamukseni ja asiat alkoivat muuttua vaikeiksi, enkä luottanut enää itseeni auton säätämisessä. Asiat muuttuivat sumeaksi – mieleni ei ollut enää selkeä siitä, että mitä tulisi tehdä, ja niin paloin loppuun. Silloin on vaikea mennä eteenpäin.

– Minun piti ottaa askel taaksepäin ottaakseni askelia eteenpäin. Minun itseluottamukseni on nyt totisesti palautunut, ja tiedän mitä minulta odotetaan. Tiedän myös miten suoriutua siitä, joten tilanteeni on paljon helpompi.