Heikki Kovalainen on päässyt kertomaan oman teoriansa syihin Suomen poikkeuksellisesta menestyksestä moottoriurheilussa.

F1-toimittaja Peter Windsor esitti tuoreessa Flying Lap -lähetyksessään chicagolaisfanin lähettämän kysymyksen: ”Suomesta on tullut monia kuljettajia vuosien aikana. Mikä tekee Suomen erilaiseksi pohjoismaalaisiin naapureihinsa verrattuna?”

– Hyvä kysymys. Miksi meillä näyttää olevan enemmän kuljettajia kuin muilla Pohjoismailla? En todellakaan tiedä. Skandinavialaiset ovat hyvin samankaltaisia sen suhteen, että miten he elävät, Kovalainen vastasi.

– Kenties meillä on vain parempi historia. Meillä on ollut äärimmäisen hyviä ja menestyneitä kuljettajia rallissa, formula ykkösissä ja muussa moottoriurheilussa ja siitä tulee tavallaan kansallisurheilua.

– Jos taas katsoo esimerkiksi golffia, meillä on vain muutama erittäin hyvä ammattigolffari pelaamassa Euroopan tourilla, kun taas joka toinen pelaaja vaikuttaa olevan Ruotsista. Tämä on toinen mielenkiintoinen kysymys, enkä tiedä vastausta siihen, vannoutuneena golfin pelaajana tunnettu Caterham-kuski sanoi.