MotoGP-kauden neljännen osakilpailun aika-ajot Ranskan Le Mansissa sujuivat Mika Kallion osalta hyvässä vauhdissa.

Harjoitusjaksojen tapaan Kallio taisteli kärkitiloista myös lauantain aika-ajossa, jossa valkeakoskelainen sijoittui kuudenneksi ja pääsee starttaamaan sunnuntaina toisesta lähtörivistä Moto2-luokan kilpailuun.

Marc VDS -tallin suomalaiskuski tavoitteli parempaakin lähtöpaikkaa, mutta epävakainen keli sadekuuroineen leimasi lauantai-iltapäivän aika-ajoa. Kallio oli parantamassa kierrosaikaansa jo kolmella kymmenyksellä radan puoliväliin mennessä, mutta alkanut vesisade vei mahdollisuuden parempaan starttiruutuun.

– Vettä tihkutti hieman jo jakson alussa ja kahteen otteeseen se vielä voimistui, jolloin oli mahdotonta parantaa aikoja. Nopein vetoni meni pilalle, kun sade yltyi. Harmi juttu, kun sillä kierroksella olisi ollut saumat jopa kolmanteen sijaan, Kallio laski.

Lopulta Kallion ero kärkeen oli 0,864 sekuntia.

– Alkuviikon testien jäljiltä olemme olleet varsin kilpailukykyisessä kyydissä. Olen ajanut niillä testeissä löydetyillä säädöillä myös täällä Le Mansissa.

– Renkaiden osalta paras tulos on tullut pehmeällä eturenkaalla ja kovemman seoksen takarenkaalla. Jos keli säilyy kuivana kisapäivänä, sitten renkaiden osalta valinta on selvä.

– Aika-ajon jälkeen vesisade voimistui ja jatkui koko illan. Ennusteiden mukaan sadetta on luvassa sunnuntaillekin, jolloin voimasuhteet saattavat muuttua paljonkin kilpailuun, Kallio jatkoi.