Ferrari ei odota ensi viikon osakilpailusta juhlaa Maranellossa. Talli myöntää, että sen historia Kaakkois-Aasiassa on ollut kaksijakoinen. Ensimmäinen aikakausi alkoi 1999 ja loppui 9 vuotta myöhemmin.

– Aika oli täynnä menestystä, osa suorastaan hämmästyttävää: Michael Schumacher märällä 2001, Malesian ensimmäinen osakilpailu, jossa hän antoi tallikaverinsa Eddie Irvinen voittaa ja sitten 2008 vuoden osakilpailu yksinkertaisesti mahtavan Kimi Räikkösen ansiosta, talli kirjoittaa kotisivullaan.

– Mutta suomalaisen menestyksen jälkeen alkoi surkea kausi Maranellon mustalle hevoselle.

– Tulee olemaan vaikeaa muuttaa tätä 2012, sillä Scuderian täytyy ajaa puolustuksellisesti Malesiassakin – muuta vaihtoehtoa ei ole, koska F2012 tulee olemaan sama auto, jolla ajettiin Australiassa, Ferrari myöntää.

Ferrari ei asettanut kisaennakossaan tavoitteita tulevalle osakilpailulle, mutta renkaille erittäin haastavissa Sepangin olosuhteissa F2012:n korkeahko renkaiden kulutus ei ainakaan korottane tavoitteita Melbournesta.