Toro Rossolla oli Bakussa hankaluuksien sävyttämä kisapäivä, mutta tallipäällikkö Franz Tost oli tapahtumiin nähden kilpailuun tyytyväinen. Etenkin kahdeksanneksi ajanut Carlos Sainz sai tallipäällikön hyvälle tuulelle.

Sainz sai kilpailuun kolmen ruudun lähtöruuturangaistuksen, koska hän kolaroi Kanadassa Romain Grosjeanin kanssa. Toro Rosson vaikeudet jatkuivat jo ensimmäisessä mutkassa, kun Daniil Kvjat ajoi pitkäksi ja palatessaan radalle Sainz joutui väistämään, jonka seurauksena hänen autonsa spinnasi. Espanjalainen tippui tässä vaiheessa viimeiseksi.

– Pian startin jälkeen Daniilin vasen eturengas lukkiutui jarrutuksessa. Hän ajautui vähän ulos radalta ja palatessaan radalle hän aiheutti ongelmia Carlokselle, joka spinnasi tämän vuoksi ja jäi viimeiseksi, Tost kuvaili alun tapahtumia.

Epäonni seurasi seuraavaksi Kvjatia, jonka auto hyytyi radan varteen.

– Daniil pääsi jatkamaan kisaa kahdentenatoista, kunnes hänen täytyi pysäyttää auto täydellisen sähköjen katoamisen takia. Emme tiedä tarkkaa syytä tähän vielä. Se oli harmi, koska Daniil olisi voinut napata paljon pisteitä.

Alussa pyörähtänyt Sainz nousi hiljalleen kilpailun aikana pistesijoilla ja onnistui ohittamaan vielä kilpailun lopussa Fernando Alonson. Sainz sijoittui ohituksen ansiosta kahdeksanneksi.

– Carlos teki loistavan nousun ja onnistui ohittamaan kilpailijoita. Kilpailu keskeytettiin, joten pystyimme vaihtamaan superpehmeään renkaaseen. Kun kilpailu käynnistyi uudestaan, hän onnistui ohittamaan Alonson ja otti kiinni Magnusseniakin.

– Auto oli hyvä ja ilman alun ongelmia uskon, että hän olisi pystynyt nousemaan seitsemänneksi, Tost päätti.

Lähde: The Checkered Flag