Ferrarin hiljattain jättänyt entinen moottoripomo Luca Marmorini on avautunut kuluvan kauden auton suunnittelun epäonnistumisesta.

Marmorini näyttää tulleen yhdeksi syntipukiksi Ferrarin kilpailukyvyllisten ongelmien syyllisten etsimisessä, mutta hän itse sanoo toimineensa juuri niin kuin pääsuunnittelija Nicholas Tombazis toivoi.

Marmorini sanoo uuden aikakauden auton suunnittelussa lähdetyn filosofiasta, että voimanlähteen tehoja voitaisiin uhrata, mikäli vaihdossa saataisiin pienempi koko. Konsepti ei ollut toimiva.

– Lyhykäisyydessään päätettiin, että kaikki F14 T:n ongelmat ovat voimanlähteen syytä. Ikään kuin yhtiössä, jolla on Ferrarin historia, on unohdettu, kuinka rakentaa moottori!, Marmorini puhisi italialaistoimittaja Leo Turrinin blogin mukaan eronsa syistä.

– Otan kyllä vastaan minkä tahansa syytöksen, mutta on turha väittää, että Maranellossa on ihmisiä, jotka eivät tunne tätä alaa, turboja, hybridejä ja niin edelleen.

– Minä ja kollegani paketoimme voimanlähteen tietyn kokoiseksi, eli Mercedestä ja Renaultia pienemmäksi, koska meitä pyydettiin tekemään niin projektin johtajan hra Tombaziksen toimesta.

– Meille sanottiin, että toiveena on hyvin kompakti voimanlähde pienine jäähdyttimine, sillä vähemmät tehot voitaisiin tällöin korvata paremmalla aerolla, joka takaisi edun verrattuna Mercedekseen ja Renaultiin. Hevosvoimia olikin vähemmän suhteessa kilpailijoihin, mutta aerodynamiikka ei sitä suinkaan kompensoinut!