Itävallan osakilpailu ei säästynyt draamalta. Red Bullin Max Verstappen oli ajamassa rutiiniomaiseen voittoon, kunnes myöhäinen varikkopysähdys jätti hollantilaisen vain muutaman sekunnin McLarenin Lando Norrisin eteen.

Hidas pysähdys päästy britin aivan MM-kärkinimen kantaan kiinni. Kaksikko taisteli seuraavat kierrokset raivoisasti, kamppaillen radalla ja jopa ratarajojen ulkopuolella, kiistellen tallilleen toisen rumista tempuista.

Yhden rataraja-aikasakon jälkeen Norris sekä Verstappen kolaroivat, aiheuttaen rengasrikon molemmille kuljettajille. Verstappen peitti Norrisin ohitusyrityksen rajusti ja sääntöjen vastaisesti. Verstappenille langetettiin 10 sekunnin aikasakko.

Norris joutui keskeyttämään, Verstappen putosi sijalle viisi.

Näin ollen Mercedeksen George Russell nousi kärkipaikalle, tuoden hopeanuolille ensimmäisen voittonsa sitten Brasilian 2022. Palkintokorokkeelle britin kanssa nousivat Oscar Piastri sekä Carlos Sainz.

Neljänneksi ajoi Lewis Hamilton. Aikasakon saanut Verstappen oli lopulta viides. Kärkikymmenikön täydensivät Nico Hülkenberg, Sergio Perez, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo sekä Pierre Gasly.

Valtteri Bottaksen kilpailu oli surkea. Vauhtia ei ollut nimeksikään, ja suomalaisen loppusijoitus oli vasta 16:s.

LUE MYÖS: