Keski-Euroopan MM-rallissa oli perjantaina iltapäivällä ohjelmassa jo kilpailun seitsemäs erikoiskoe. Vajaan 24 kilometrin mittaisen pätkän nopein oli rallin kärjessä paahtava Kalle Rovanperä.

Edellinen pätkä jouduttiin keskeyttämään katsojien eksyneen vaarallisiin katselupaikkoihin. Kuusi kuljettajaa ehtivät vetää erikoiskokeen läpi ja muut saivat laskennallisen ajan.

Toisen maailmanmestaruuden sinetöimistä hakeva Rovanperä kertoi tunnustelleen kuivempia olosuhteita edellisellä pätkällä ja lisäsi hönkää iltapäivän toisella vedolla. Tuloksena oli hurja pohja-aika ja pätkällä toiseksi nopeiten ehtinyt Thierry Neuville jäi suomalaistähdestä kahdeksan sekuntia.

– Ihan ok, että edellinen meni tunnustelessa, joten toivottavasti aika olisi nyt ihan ok.

Samalla Rovanperän johto toisena tulevaan Elfyn Evansiin repesi jo 37,2 sekuntiin. Ilman Rovanperän vaikeuksia walesilaisen mestaruussauma alkaa olemaan entistä ohkaisempi. Evansin pitäisi kerätä vähintään kaksi pistettä enemmän Keski-Euroopasta venyttääkseen MM-taiston Japanin ralliin.

LUE MYÖS: Näin Esapekka Lappi summasi rajun ulosajonsa

Hyundain keikkakuski Teemu Suninen oli yksi niistä, jotka eivät edellistä pätkää päässeet vetämään. Aamupäivällä vaikeuksissa ollut suomalainen on tullut todella varovasti ja opettelee työkalunsa metkuja ajaessaan sillä ensi kertaa asvalttirallia.

– Haastavaa on ja liukasta. Monessa paikassa tuntuu, että voisi tulla kovempaakin, mutta yritän vain parantaa ajamistani, summasi Suninen

Perjantaina ajetaan enää yksi erikoiskoe, jonka piti alkuperäisen aikataulun mukaan käynnistyä kello 17:57 Suomen aikaa, mutta noin vartin viivästystä on odotettavissa.

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 7/18

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Elfyn Evans, Toyota +37,2
  3. Thierry Neuville, Hyundai +37,5
  4. Ott Tänak, M-Sport Ford +1:08,3
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +1:55,9
  6. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +2:13,4
  7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +2:15,0
  8. Sébastien Ogier, Toyota +2:20,2
  9. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +3:15,3