Hyundai-kuljettaja Esapekka Lapin vahvasti alkanut Keski-Euroopan MM-ralli päättyi aamupäivän viimeisellä pätkällä pellolle.

Suomalainen lasketteli vahvasti torstaisen kymmenen sekunnin aikasakkonsa jälkeen ja oli hivuttautunut jo aivan tallikaverinsa Thierry Neuvillen kantaan taistelussa toisesta sijasta. EK5:llä pieksämäkeläinen kuitenkin sortui jälleen kerran virheeseen ja tuloksena oli täysin romuttunut Hyundain ralliauto.

– Osuimme puuhun oikea takakulma edellä, jonka jälkeen myös vasen etupää otti osumaa. Pyörimme aikalailla ympäri, kertoo Lappi DirtFishille.

– Nopealla analyysillä sanoisin, että jarruttaessa menetin peräpään hallinnan. Ehkä olin liikaa tien reunassa.

– Vähän kuin jarruttaisi Formula 1 -autolla maalin päällä aivan reunassa. En keksi muuta selitystä, että miksi menetin sen niin aikaisin, avasi Lappi ulosajoaan.

Lappi painotti vielä sitä, ettei oikeastaan edes puristanut kovaa ja ettei ulosajo johtunut yliyrittämisestä. Hyvät ajat tulivat melko helponlaisesti, mutta pieni herpaantuminen kävi kalliiksi.

– Olimme yllättyneitä ajoista ja kaikki tuli todella luonnostaan koko ajan, joten olen todella yllättynyt, että tässä kävi näin, harmitteli Hyundai-kuski.

Lappi sekä kartanlukija Janne Ferm selvisivät kovasta tärskystä ilman suurempia kolhuja. Videon katsojan kuvaamasta ulosajosta näet alta.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen tästä.

Doidos por Rally

@DoidosPorRally
Doidos por Rally,
As imagens do forte acidente de hoje do Esapekka Lappi no Central European Rally na SS5.
Felizmente nada aconteceu á equipas e as pessoas que ali estavam a ver o Rally.

#Wrc
#WRCnaSPORTTV