Keski-Euroopan MM-rallin iltapäivän erikoiskokeiden ensimmäinen pätkä on ajettu. EK6:n nopein oli niukasti Toyota-kuski Elfyn Evans, joka yrittää vielä tarrata kiinni ohueen mestaruussaumaansa.

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä oli hirmuvedossa aamupäivällä täräyttäen jokaiselle kolmelle pätkälle pohja-ajan. Iltapäivän avauksessa suomalainen valitsi alleen neljä sadekelin rengasta ja ainakin yksi risteys meni pitkäksi. Tien pinta näytti osittain kuivalta, mutta liukkautta riitti.

– Melko haastavaa. Toivottavasti tämä oli kauhein pätkä tästä lenkistä. Katotaan miten ne takaa tulee, mutta meiltä ihan ok pätkä, veisteli Rovanperä maalissa.

Rovanperän johto Evansiin on kuuden pätkän jälkeen 27,5 sekuntia.

Hyundai-tallin keikkakuljettaja Teemu Sunisen alkutaipale on ollut vaikea. Ensimmäistä asvalttiralliaan nykyisellä kalustollaan ajava jokelalainen on ollut vaikeuksissa kapealla ja liukkaalla asvaltilla. Kuudes erikoiskoe jouduttiin keskeyttämään ja lopulta perumaan kokonaan yleisön oltua vaarallisissa katselupaikoissa, eikä Suninen täten päässyt starttaamaan EK6:lle.

Aiemmin EK5:llä nähtiin harmittava tilanne suomalaisittain, kun Esapekka Lappi täräytti Hyundaillaan pihalle. Lappi oli ennen ulosajoaan loistovauhdissa ja oli hinannut itsensä jo aivan tallikaveri Thierry Neuvillen kantaan, mutta haaveet hyvästä tuloksesta päättyivät pellolle. Lappi sekä kartanlukija Janne Ferm selvisivät tilanteesta onneksi ilman kolhuja. Katsojan kuvaaman ulosajon näet alla olevalta videolta.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen tästä.

Doidos por Rally

@DoidosPorRally
Doidos por Rally,
As imagens do forte acidente de hoje do Esapekka Lappi no Central European Rally na SS5.
Felizmente nada aconteceu á equipas e as pessoas que ali estavam a ver o Rally.

#Wrc
#WRCnaSPORTTV

Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan perjantaina vielä kaksi erikoiskoetta, joista seuraavan piti käynnistyä kello 16:24 Suomen aikaa. Viivästyksen johdosta EK7 starttaa kello 16:41.

EK6 päätettiin lopulta perua turvallisuussyihin vedoten ja päivitämme kokonaistilanteen kokonaisuudessaan lisätietoja tipahdellessa. Alla olevat kuusi kuljettajaa ehtivät ajaa pätkän läpi ennen pätkän keskeyttämistä. Kuljettajat, jotka eivät pätkällä ehtineet saavat laskennallisen ajan.

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 6/18

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Elfyn Evans, Toyota +27,5
  3. Thierry Neuville, Hyundai +29,5
  4. Ott Tänak, M-Sport Ford +50,7
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +1:29,5
  6. Sébastien Ogier, Toyota +1:56,0