Viron MM-rallin ohjelmassa oli vuorossa jo 14:s erikoiskoe. Noin 16,5 kilometrin mittaisen pätkän nopein oli päivän muiden pätkien tapaan MM-kärki Kalle Rovanperä.

Rovanperä oli tällä kertaa 3,8 sekuntia nopeampi kuin toiseksi ripeiten ehtinyt Hyundain Thierry Neuville. Johtoasema vankistuu entisestään eikä Rovanperä tunnu juurikaan äärirajoilla puskevan vaikka pohjia satelee.

– Aika liukasta on nyt. Pääsee koko ajan kuitenkin kovempaa ja ajamme ihan hyvin. Yhdessä liukkaassa paikassa menin vähän pitkäksi. Paljon Suomen lippuja myös, joten on siistiä vetää, sanoi Rovanperä.

Hyundain Esapekka Lappi vääntää edelleen väkevästi kärkitaistossa ja kuumin kamppailu on tällä hetkellä käynnissä rallin kolmannesta sijasta Toyotan Elfyn Evansia vastaan. Lappi oli tällä kertaa 1,2 sekuntia nopeampi ja ero taakse on nyt 3,7 sekuntia.

– Yritin olla puhdas, mutta oli aika liukasta. Luulin, että tuli rengasrikko, sillä oli aika paljon tärinää. Yleisesti ottaen ihan ok, tuumasi Lappi.

Lappi jatkaa kilpailussa kolmantena ja tällä erikoiskokeella tallikaveri Neuville oli 2,9 sekuntia nopeampi. Eroa belgialaiseen on nyt 9,8 sekuntia.

Teemu Suninen jatkoi EK14:llä vahvoja otteitaan. Ero takana tuleviin kasvoi jälleen kuskeihin, jotka painavat täyttä MM-sarjaa. Suninen antaa hyviä näyttöjä Hyundain puikoissa.

– Oli todella nopea. Yritän ajaa hieman kovempaa, koska tuntuu jo suht luottavaiselta. Ei ollut ihan täydellinen pätkä, sanoi Suninen maalissa.

Seuraava erikoiskoe käynnistyy kello 17:56 Suomen aikaa. Ohjelmassa on lauantaina viel kolme pätkää. Kokonaistilanne alla.

Viron MM-rallin tilanne, EK 14/21

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +27,7
  3. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai 37,5
  4. Elfyn Evans, Toyota +41,2
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +1:22,4
  6. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +1:56,5
  7. Takamoto Katsuta, Toyota +2:03,2
  8. Ott Tänak, M-Sport Ford +5:36,2
  9. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +6:36,8
  10. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +6:55,3
  11. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +7:00,9
  12. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +7:42,7