Viron MM-rallissa oli ohjelmassa lauantai-päivänä kilpailun 12:s erikoiskoe. Noin 11 kilometrin mittaisen rykäisyn vauhdikkain mies oli jälleen MM-sarjan kärkimies Kalle Rovanperä.

Rovanperä on ollut lauantaina huippu-iskussa ja pitänyt tiukasti kiinni jo perjantaina hankkimasta johtoasemastaan. EK12:lla suomalainen nakutti 4,3 sekunnin pohjat ennen Esapekka Lappia ja johto hitaan rengasrikon kärsineeseen Thierry Neuvilleen kasvoi jo 20,3 sekuntiin.

– Aika oli aika hyvä. Puskin pirusti tällä pätkällä ja hypyt autossa ovat rajuja, mutta viihdyttäviä faneille, sanoi Rovanperä.

Lappi puolestaan tuskaili oman suorittamisensa kanssa, vaikka suomalainen on tiukasti podiumtaistossa perjantaisen hybridiongelmien jälkeen. Edellisellä pätkällä Lappi soimasi suorituksensa olleen liian varovaista, vaikka pätkältä napsahti Rovanperän jälkeen toiseksi nopein aika. EK12:lla Lappi oli 0,7 sekuntia suomalaisen kolmatta sijaa kyttäävää Elfyn Evansia ripeämpi sekä jälleen pätkän kakkonen.

– Hieman parempi, mutta vaikeaa tehdä isompia eroja, purkitti Lappi pätkänsä.

Lappi jatkaa rallissa siis edelleen kolmantena ja ero takana tulevaan Evansiin on vain 1,9 sekuntia. Samalla Neuvillen rengasrikon myötä taistelu kakkospaikasta käynnistyi todellisesti, sillä Lapin ja Neuvillen ero on enää vain 6,7 sekuntia.

Teemu Suninen paineli Hyundaillaan jälleen perille saakka, vaikka pieni tilanne jokelalaisen reitille mahtuikin tällä kertaa.

– Vähän parempi, mutta edelleen isoja uria ja hyppyjä. Tuntui tulevan yksi paha lasku hypystä, joten onneksi olemme täällä, totesi Suninen aamupäivän maalissa.

Ralli jatkuu päivähuollon jälkeen kello 14:56. Ohjelmassa on lauantaina vielä viisi erikoiskoetta. Kilpailun kokonaistilanne alla.