F1-sarjan tuomaristo on ottamassa tiukemman linjan kuljettajien rangaitsemiseksi Barcelonassakin nähtyihin tarpeettoman hitaisiin ulostulokierroksiin, uutisoi RaceFans.

Aika-ajon jälkeen tuomaristo sai käsiteltäväkseen yhteensä 55 rikkomusta 18:n eri kuljettajan toimesta. Tarpeettoman hidas köröttely määritellään Barcelonan radan kahden turva-autoviivan välimatkalla, johon on asetettu maximiaika.

Heidän joukossaan oli molemmat Haas-kuljettajat, jotka olivat ajaneet niin hiljaa, että olivat todellisen rangaistusuhan alla, mutta tuomaristo päätti tällä kertaa olla helläkätinen punnitessaan tilanteita. Samaan hengenvetoon tuomaristo varoitti yhteisesti kaikkia talleja sekä kuljettajia, että jatkossa tarpeetonta hidastelua ei enää katsella läpi sormien.

Tuomaristo kertoi raportissaan suurimman osan rikkomuksista tapahtuneen sen johdosta, että jonon kärkenä kurvaillut auto oli ajanut liian hiljaa, jonka vuoksi takana tulevat olivat syyllistyneet samaan etsiessään ihanteellista ratapositiota aika-ajokierrostaan varten.

Haas-kuljettajat olivat syystä syynissä, sillä viidessä tapauksessa tuomariston raportin mukaan jonon kärkenä oli kurvaillut Kevin Magnussen tai Mick Schumacher, jotka olivat luoneet tarpeettoman matelevat jonomuodostelmat.

Tuomaristo kertoi myös syyn olla rankaisematta amerikkalaistallin kuljettajia. Proseduuri on vielä suhteellisen uusi, sillä se esiteltiin tälle kaudelle, eikä tällaisista tilanteista olla vielä jaeltu rangaistuksia. Jatkossa tilanne saattaa kuitenkin olla eri, tuomaristo muistutti vielä kertaalleen raportissaan.