F1:n hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton aikoo käyttää poikkeavia säätöjä autossaan kauden finaalikisassa Abu Dhabissa.

Kun mestaruus on jo takataskussa ja kausi yhtä kilpailua vaille ohi, voi katseen alkaa jo kääntää kohti tulevaa vuotta.

Mercedeksen ja Hamiltonin aikeissa on kokeilla erilaisia säätöjä ja asetuksia kilpurissaan tutkiakseen uusia teknisiä ratkaisuja ensi kauden autoa varten.

– Toivon ehdottomasti voivani avata jotain ja hyödyntää muutamia työkaluja, joihin en ole koskenut vuoden aikana, sillä ne eivät koskaan toimineet aiemmin, englantilainen kertoi Racer-julkaisulle.

Tarkoituksena on ottaa selviä riskejä äärimmäisten asetusten kanssa kokeilumielessä.

– On helppo mennä liian pitkälle, mutta aion pysyä näissä ja toivon niiden toimivan. Yritän vain nähdä, millä alueilla vain hyödyntää autoa ja renkaita. Se tekee ajamisesta hieman ailahtelevaa eikä niin sulaava ja yksinkertaista ajotyylini osalta, brittitähti avasi.

– Yritän tutkiskella ja katsoa, saanko niitä toimimaan vai en. Se on ennakointia ensi vuodelle, vaikkakin ensi vuoden auto tulee olemaan erilainen. Saatan pystyä soveltamaan silti joitain asioita, mutta joudun ottamaan kaiken hieman varauksella, Hamilton mietti.

Lähde: Racer