Ferrarin saksalaistähti Sebastian Vettel vakuutti, etteivät suorituspaineet vaikuttaneet hänen pyörähdykseensä ympäri autollaan kesken Bahrainin formulakisan.

Mainiosti palkintosijan asemissa pitkään pysytellyt Vettel päätyi tekemään kohtalokkaan virheen taistellessaan Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan.

Saksalainen reagoi brittitähden haastoon liian ärhäkästi ja onnistui pyöräyttämään kilpurinsa ympäri keskellä Sakhirin rataa.

Taistelutilanne kulutti miehen Ferraria niin pahasti, että pian autosta räjähti irti etusiipi.

Vettelin oli ajettava pikaisesti varikkopysähdykselle, jonka aikana hän menetti lopullisesti mahdollisuutensa palkintosijaan.

[readmore from=”vettel sebastian”]

Vaikka Vettel myönsi ajovirheen olleen täysin hänen oma vikansa, ei hän suostunut laittamaan sitä paineiden piikkiin.

– Ollakseni rehellinen, en usko sillä olleen mitään tekemistä paineen kanssa. Yllätyin, kun menetin perän pidon äkillisesti. Sitten olinkin jo pyörähtämässä ja oli enää liian myöhäistä reagoida, Ferrari-tähti analysoi Pitpassille.

– Katsoin tilanteen uudestaan ja se oli todellakin minun vikani. Minun on sulateltava sitä, että ilman pyörähdystäni kisamme olisi voinut olla hieman parempi. Siitä huolimatta se oli vaikea kisa ja tästä viikonlopusta jäi käteen paljon kotiläksyjä, Vettel huokaisi.

SuomiF1:n toimitus arvioi Bahrainin GP:n topit ja flopit – Leclerc on Ferrarin tulevaisuus, Vettelin maine murenee

Lähde: Pitpass