F1-sirkus suuntaa tulevana viikonloppuna Espanjaan Barcelonan radalle. Rata poikkeaa kauden muista radoista siinä, että kaikki tallit ovat ajaneet radalla jo lukuisia kilometrejä tämän kauden autoilla: rata kun toimi myös talvitestien näyttämönä.

Toro Rossolla tulevana viikonloppuna ajava Daniil Kvjat tuntee radan hyvin.

– Barcelonan rata on yksi, jonka tunnen hyvin, sillä olen ollut täällä lukuisia kertoja lapsesta asti. Pidän erityisesti mutkasta yhdeksän, sillä se on nopein mutka täällä. Sanoisin, että se on lempikohtani radasta, Kvjat kommentoi thecheckueredflag.co.uk:n mukaan.

Vaikka rata onkin talleille tuttu, Kvjat sanoo, että se ei ole helppo. Hän toteaa auton säätöjen kohdalleen saamisella olevan suuri merkitys monipuolisella Barcelonan radalla.

– Vaikka tunnemme radan läpikotaisin, se ei ole helppo, sillä se on hyvin säätöriippuvainen. Pitää todella saada auto säädettyä mukavaksi, ja saada hyvä kompromissi hitaampien ja nopeampien osuuksien välille ja päättää, missä määrin haluaa auton yli- tai aliohjaavan. Joten se, kuka onnistuu tässä parhaiten, saa hyvän kisan, mutta se on aina haaste, Kvjat kommentoi.

Hän myös kokee kielitaidostaan olevan hyötyä Espanjan auringon alla kisattaessa.

– Uskon myös, että espanjan kielen taidostani on apua, ja ihmiset voivat puhua minulle ja tukea minua, mikä on aina kivaa, Kvjat tuumailee.