F1-legenda Michael Schumacherin vakavaan loukkaantumiseen johtaneesta lasketteluonnettomuudesta tuli eilen kuluneeksi kaksi vuotta.

Seitsenkertaisen lajin maailmanmestarin tilasta on tiedotettu niukasti, joten medioissa liikkuu paljon erilaisia näkemyksiä. Schumacherin manageri Sabine Kehm on useaan otteeseen kiistänyt hurjimmat väitteet toipumisesta.

Viimeisin virallinen lausunto kertoo toipumisen edistyvän hitaasti, mutta saksalaisen kunnosta ei annettu tarkempaa lausuntoa.

Schumacherilla oli suuri vaikutus F1-maailmaan. Niinpä hänen tilansa seuraaminen sivusta on ollut tuskaisaa katsottavaa monelle hänen kanssaan läheisissä tekemisissä olleille.

Ferrarin pitkäaikainen johtaja Luca di Montezemolo juhli Schumacherin kanssa menestyksentäyteisiä vuosia 2000-luvun alussa. Nyt hän katsoo surullisena timanttinsa taistelua.

– Tämä on todella surullinen hetki. Olen hyvin läheinen Schumacherin perheen kanssa, ja aionkin soittaa hänen vaimolleen Corinnalle Schumacherin syntymäpäivänä, Montezemolo toteaa La Gazzetta dello Sportille.

Di Montezemolo ei ole tavannut Schumacheria lasketteluonnettomuuden jälkeen.

– Surunkin hetkellä haluan silti uskoa ihmeeseen. Sitä odotellessa haluan muistella meidän yhteisiä onnen hetkiämme.

Myös Ferrari-johtaja Piero Ferrari on kommentoinut Schumacherin tilaa.

– On surullista miettiä häntä nykyisessä kunnossaan. En olisi koskaan voinut kuvitella kohtalon omaavan hänelle tällaista.