Williamsin toimitusjohtaja Toto Wolff kertoo tallin olevan tällä hetkellä ”siirtymävaiheessa”. Tavoitteena on nostaa 80-90 -luvuilla molemmin käsin mestaruuksia kahminut talli uuteen kukoistukseen.

Reilu viikko sitten kilpakuljettajaksi vahvistettu Valtteri Bottas on osa tätä visiota.

– Hän on suuri lahjakkuus, hyvin älykäs, mutta tarvitsee kilometrejä. Minun mielestäni jos laittaa jonkun sellaisen kuin Valtteri autoon, hänellä täytyy antaa aikaa oppia, Wolff sanoo Autosportille.

– Me olemme siirtymävaiheessa. Meillä ei ole varaa maksaa miljoonia vakiintuneelle tähdelle. Mutta me olemme ehdottomasti vaiheessa, jossa voimme sijoittaa kuljettajiin. Me haluamme jatkaa sijoittamista myös nuoriin. Lopullinen tavoite on kaksi kilpailukykyistä kuljettajaa.

”Tilanne näyttää hyvältä”

Radan ulkopuolella kehitys ei ole yhtään vähäisempää. Organisaatio on vielä rakenteilla myös Groven päässä.

– Tilanne näyttää hyvältä. Meillä on fantastisia ihmisiä tallissa sekä uusia ihmisiä, jotka ovat olleet samassa asemassa aiemmin.

– Kyse on osien kokoamisesta yhteen. Meiltä puuttuu ehkä tehtävänimike tai kaksi, mutta tarkastelemme asiaa ja minusta olemme varsin puoleensavetävä vaihtoehto.

Menneen kauden kahdeksatta sijaa valmistajien sarjassa itävaltalainen kutsuu ”ansaituksi”, vaikka yleinen käsitys auton suorituskyvystä oli loppusijoitusta korkeampi.

– Tulokset ovat yhdistelmä monia asioita. Minusta auto on vahva, mutta me heitimme hukkaan pisteitä. Se on ollut tuskallista ajoittain, mutta ei tule pysäyttämään meidän paluutamme, Wolff lupaa.