Kimi Räikkösen Formula Renault -aikojen ajovalmentaja Rob Wilson uskoo, että Valtteri Bottas on lahjakkuutena samalla tasolla F1-sarjan nykyisten huippujen kanssa.

Wilson toimii yhä valmentajana ja seuraa uusien kuljettajien edesottamuksia formula ykkösissä. Todellisia lahjakkuuksia tulee vastaan harvoin, hän kertoo tuoreessa Flying Lap -verkkolähetyksessä.

– Me seuraamme joka vuosi sitä, että kuka on uusi tähti ja heille annetaan palkintoja. Usein heitä ei edes pitäisi palkita. Joskus saattaa mennä viisikin vuotta ennen kuin joku löydetään.

– Mutta silloin tällöin mukaan tulee sellainen kuljettaja kuin Lewis Hamilton, (Fernando) Alonso tai Michael Schumacher.

– Ja jos asiaa katsotaan, Hamilton, Alonso, (Sebastian) Vettel ja varmaankin Kimi – he ovat todennäköisesti ne neljä kuljettajaa, joiden avulla tallisi voi voittaa. Sen jälkeen tulee sitten Jenson Button, Mark Webber ja niin edelleen.

– Kimillä on ”se” ja Bottasilla vaikuttaa myös olevan. Tulee olemaan jännittävää nähdä hänet ensi vuonna, jos hän pääsee [kisaamaan].