Lewis Hamiltonin pitkittyneet neuvottelut ensi vuoden tallipaikastaan on saanut suuren osan sarjaa pidättämään jännittyneenä hengitystään. Muun muassa Kimi Räikkönen ja Lotus eivät ole yksiselitteisesti vahvistaneet ensi vuoden sopimustaan. Osa tallipaikoista alkaa kuitenkin jo selvitä, arvioi Autosport.

Lehden tietojen mukaan suomalaisten osalta Heikki Kovalaisen paikka ”vaikuttaa” olevan ensi vuonnakin Caterhamilla.

Hänen tallikaverinsa sen sijaan todennäköisesti tulee muuttumaan, sillä kuten aiemmin on raportoitu toistuvasti, Vitali Petrovin F1-ura tullee loppumaan tähän kauteen. Viipurilaisen sponsorit eivät ole valmiit tukemaan kuljettajaa Caterhamin toivomilla summilla, lehti tietää.

Kovalaisen rinnalle on kaksi suosikkivaihtoehtoa: lupaava nuori ranskalainen Charles Pic, joka tällä hetkellä ajaa vakuuttavaa tulokaskautta Marussialla sekä tuoreessa BBC-kolumnissaan F1-paluuta ensi vuodeksi lupaillut entinen Toro Rosso -kuljettaja, Jaime Alguersuari.

Myös Williams-tallin Bruno Sennalla on pieni mahdollisuus ajaa Caterhamilla. Ensisijaisesti tämä riippuu luonnollisestikin siitä, mitä tapahtuu ”korkeasti arvostetulle” kolmoskuljettajalle Valtteri Bottasille. Lehden tietojen mukaan on odotettavissa, että hänet nostetaan kisakuljettajaksi.

Williamsin toisena kuljettajana jatkanee Pastor Maldonado, ”jolla on [£] 28 miljoonaa syytä pysyä mukana”.