Caterhamin tallipäällikkö Tony Fernandes on tyytymätön saamansa tukeen – tai pikemminkin sen puutteeseen – kotimaastaan Malesiasta. The Starin haastattelema Fernandes ihmettelee kuinka on mahdollista, että maasta löytyy haaste lakitupaan, mutta ei sponsoreita.

– Kun rakensin Formula 1 -tallia, minut haastoi oikeuteen maanmieheni. Me olemme ainoa oikeasti Malesiassa rakennettu F1-talli. Ei siinä mitään, että meitä ei ole sponsoroitu. Se on yritysten vallassa. Mutta meidät haastettiin oikeuteen kyllä, Fernandes sanoo viitaten Lotus-konsernin omistajan, Protonin, oikeustoimiin liittyen tallin aiempaan Team Lotus -nimeen.

Tallin ainoa Malesialainen sponsori on AirAsia. Kyseinen yritys tosin on niin ikään Fernandesin omistuksessa.

– Sitä ei lasketa, liikemies sanoo.

”Me kilpailemme paljon suurempia budjetteja vastaan”

Malesian moottoriurheilun tulevaisuuden Caterham-pomo näkee valoisana.

– Minä olen innoissani siitä kuinka olemme saaneet tämän alkuun. Me kilpailemme paljon suurempia budjetteja vastaan. Kaksi vuotta sitten meillä ei ollut mitään. Nyt olemme puolitoista sekuntia maailmanmestaritalli Red Bullia jäljessä.

– Yritämme tuoda myös omia kuljettajiamme esiin. Jos katsoo Fahmia, (Khairuddin, AirAsia-SIC-Ajo -tallin moto3-kuljettaja) me etenemme askel askeleelta. Hän tulee olemaan maailmanmestari jonakin päivänä. Hänellä on siihen mahdollisuus.

Osallistu MM-kisojen Jääkiekkotietäjä-kisaan ja voita NHL-matka New Yorkiin kahdelle.
Lue ohjeet tästä ja kuittaa samalla jopa 100 euron bonus!