Malesian kaksissa ensimmäisissä harjoituksissa Kimi Räikkönen (P1: 7., P2: 15.) ja Heikki Kovalainen (P1: 17., P2: 21.) olivat jälleen kaukana kärjestä. Molemmat kuljettajat jäivät myös tallikaveriensa kellotuksista – Räikkönen molemmissa sessioissa, Kovalainen jälkimmäisessä. Päivän nopein oli molemmilla jaksoilla Lewis Hamilton.

Tallit eivät vielä kokeilleet autojensa rajoja, joten kirvestä ei ehkä kannata viskata kaivoon tässä vaiheessa. Räikkönen ajoi kierroksia pääosin kovilla renkailla ja raskaalla polttoainelastilla, talli kertoi.

Williamsin Valtteri Bottas puolestaan ajoi yksiselitteisen hienosti ensimmäisissä harjoituksissa sijoittuen 11:nneksi. Tallikaveri ja kisakuski Pastor Maldonado sijoittui yhtä sijaa heikommin jääden kolmoskuskista puolisen kymmenystä. Suoritusta parantaa entisestään se, että talli on varmuudella pyytänyt kokematonta suomalaista ajamaan riskittömästi.

Sarjan kotisivu arvioi GP3-mestarin suoritusta ”vaikuttavaksi”.