F1:n uusi johto perustaa työryhmän pohtimaan ohittamista kilpailussa – ilman keinotekoisia apukeinoja kuten nykyistä DRS:ää.

Haaste on suuri. Jos DRS eli avattava takasiipi kielletään, miten kilpailuissa ohitetaan?

Kauden 2017 autoissa on paljon enemmän downforcea kuin viime aikakauden autoissa. Moni pelkää, että se hankaloittaa ohittamista jopa DRS:n avulla.

– Jos käy niin, että ohittaminen vaikeutuu tällä kaudella, meidän pitää tehdä uusia suunnitelmia. Ongelma ei ole ihan yksinkertainen; haluamme nopeita autoja, mutta myös sellaisia, joilla voi ajaa riittävän lähellä edellä menevää kyetäkseen ohittamaan, sanoo F1:n urheilujohtaja Ross Brawn Motorsport.comille.

– Löytyykö siihen ratkaisu? Kyllä, mutta meidän on koottava yhteen juuri oikeat ihmiset ja tämä tulee viemään aikaa ainakin vuoden.

– Autoja olisi mietittävä niin, että vaikka niissä on paljon downforcea – mitä haluammekin – niin ne eivät saisi jättää peräänsä voimakasta turbulenssia. Moni väittää, että se on mahdotonta, mutta olen täysin eri mieltä, Brawn sanoo.

Brawnin mukaan työryhmän perustaa Formula 1 Management. Työryhmän on keskityttävä kolmeen pääasiaan.

– Ykkösasia on, kuinka fanit suhtautuvat tähän. Kaksi, mitä tämä tulee maksamaan? Ja kolme, jos teemme muutoksia, miten varmistamme, että se vaikuttaa oikealla tavalla kilpailemiseen, Brawn sanoo.