Arvostetun Motorsport.comin asiantuntijaraati pisti kauden 2016 F1-kuljettajat järjestykseen. Kimi Räikkönen löytyy vasta sijalta yhdeksän.

Monen mielestä MM-pisteissä kuudenneksi sijoittuneen Räikkösen kausi oli vähintäänkin hyvä. Raadin perusteluistakaan ei paljon negatiivista löydy, mutta silti he keksivät kahdeksan parempaa kuljettajaa jostakin.

– Hankalan alun jälkeen näytti siltä, ettei Räikkönen saa pitää paikkaansa Ferrarilla. Mutta kun jatkosopimus julkistettiin, oli Räikkönen kuin eri mies. Hän pystyi kauden toisella puolikkaalla jopa ahdistamaan Sebastian Vettelin nurkkaan, perusteluissa kehuttiin.

– Kauden 2015 jälkeen oli vaikea kuvitella, että Räikkönen olisi aika-ajoissa 2016 jopa Vetteliä parempi. Ja yhtä vaikea oli kuvitella hänen saavan Ferrarillaan renkaansa ja taktiikkansa toimimaan. Jäämies osoitti, että Ferrarin kannatti pitää hänet, eikä ottaa nuorempaa talenttia tilalle. Ainakaan vielä.

– Moni ihmetteli, kun Ferrari teki kesken kauden sopimuksen Räikkösen kanssa ensi kaudesta. Nyt se näyttää erittäin älykkäältä tempulta. Kauden viime kuukaudet Räikkönen oli parempi Ferrari-kuljettajista.