Pitkänlinjan F1-toimittaja Adam Cooper kertoo luotettaviin tietoihin viitaten, että Lewis Hamilton on ”korkealla” mahdollisena ehdokkaana Ferrarille, mikäli myös Kimi Räikkösen edustama talli menettäisi Fernando Alonson kuluvan kauden jälkeen.

Espanjalaista on mediassa viety jokaiseen mahdolliseen ja mahdottomaan kohteeseen ensi kaudeksi. Pitkäaikainen huhu McLaren-siirrosta on sikäli uskottava, että talli ei ole tehnyt elettäkään sen lopettamiseksi ja toisaalta uusi moottoritoimittaja Honda epäilemättä haluaa korkean profiilin tähden leipiinsa.

– Jos Alonso tosiaan on menossa McLarenille, Ferrari tarvitsee supertähden hänen korvaajakseen. Pari viime vuotta Sebastian Vettelin nimi on ollut esillä Ferrarin seuraavana pestinä, Cooper kirjoittaa blogissaan torstaina.

– Mutta lähde lähellä italialaistallia on kertonut minulle, että Maranellon toivelistalla on korkealla ei kukaan muu kuin Lewis Hamilton. Britti myös saattaisi pystyä lähtemään Mercedekseltä 2015 helpommin kuin voisi luulla. Hän on ehdottomasti vähemmän sidottu kuin Vettel.

Vastoin yleistä käsitystä Cooper arvioi, että mestaruuden voittaminen tänä vuonna ei välttämättä vähentäisi Hamiltonin halua jättää hopeanuolen:

– Ferrarilla olisi ilmeistä vetovoimaa Hamiltoniin, kenties entistäkin enemmän jos hän voittaisi toisen mestaruutensa Mercedeksellä, toimittaja kirjoittaa.

– Hänellä on ehkä varaa menettää vuosi tai kaksi olemalla avainasemassa Maranellon uudessa nousussa seuraten Niki Laudan ja Michael Schumacherin jalanjälkiä.

Blogipostista kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.