Kenian MM-rallin ohjelmassa oli kilpailun kolmas erikoiskoe. Noin 13 kilometrin mittaisella rypistyksellä nopeinta vauhtia taiteili menemään Toyota-tähti Kalle Rovanperä.

Kärkipäässä nähtiin heti tyypillistä Safaria, kun Hyundai-kuski Thierry Neuville koki rengasrikon. MM-pisteissä ykkösenä oleva belgialainen menetti aikaa. Loppupeleissä Neuville hävisi yllättävän vähän pudotessaan vain pykälän alaspäin viidenneksi. Neuvillen Hyundai-auton oikea takakulma oli repeytynyt rajusti auki ja miehistö joutui paikkaustöihin.

Rovanperä painoi toisen pohja-ajan putkeen ja vahvisti asemiaan kilpailun kärjessä. Hallitseva maailmanmestari on huippuvireessä ja kertoi EK3:n tulleen jo miellyttävämmin.

– Tämä ei ollut niin paha. Nopeissa mutkissa ei ole helppoa vetää näillä säädöillä. Pidän tästä pätkästä ja oli nautinnollista, sanoi Rovanperä.

Suomalaisittain kilpailun alku on ollut mahtava, kun Hyundain keikkakuski Esapekka Lappi on myös huippuvauhdissa. Pieksämäen mies oli toiseksi nopein ja nousi tallikaveri Ott Tänakin edelle toiseksi. Täten suomalaisilla on Safari-rallissa kaksoisjohto.

– Juujuu, mutta muutama virhe. Ei mitään erikoista. Pari kertaa en saanut jarrutettua sillain, että olis ylämäkeen saanut extra latausta, joita olisi tarvittu ylämäkiin, joissa meni paljon aikaa, veisteli Lappi.

Perjantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. EK4 käynnistyy kello 09:26 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Kenian MM-rallin tilanne, EK 3/19

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +3,0
  3. Ott Tänak, Hyundai +5,7
  4. Takamoto Katsuta, Toyota +14,8
  5. Thierry Neuville, Hyundai +21,7
  6. Elfyn Evans, Toyota +23,4
  7. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +26,9
  8. Grégoire Munster, M-Sport Ford +1:10,6
  9. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +1:30,9
  10. Kajetan Kajetanowich, Skoda (WRC2) +2:11,9

LUE LISÄÄ