Keski-Euroopan MM-rallin torstainen ajopäivä on saatu pakettiin. Nopeinta vauhtia EK2:lla lasketteli Hyundai-tallin Thierry Neuville.

Samalla belgialainen nousi kilpailun kärkipaikalle ohi M-Sport Fordin Ott Tänakin. Olosuhteet olivat hämärtyvässä illassa hieman kosteat, joka aiheutti haastetta kuljettajille.

Toista maailmanmestaruuttaan havitteleva Kalle Rovanperä oli toisen erikoiskokeen kolmanneksi nopein.

– Ei ollut niin kuivaa kuin odotettiin, mutta muuten ihan ok. Pitkä viikonloppu edessä, tuumasi Rovanperä.

Toyota-tähti on kokonaistilanteessa hyvissä asemissa neljäntenä ja ero kärkeen on 5,9 sekuntia. Samalla suomalainen kuittasi kakkospätkällä etumatkaa ainoaan MM-uhkaajaan Elfyn Evansiin, joka sortui pieneen ajovirheeseen omalla vedollaan. Walesilainen veti yhden risteyksen pitkäksi ja menetti aikaa.

Mestaruus ratkeaa ennen viimeisetä osakilpailua Rovanperän hyväksi, jos Evans ei onnistu kaventamaan eroa vähintään kahdella pisteellä Keski-Euroopassa.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperä peräänkuuluttaa muutoksia rallin MM-sarjaan: ”En minä ainakaan jaksaisi katsoa”

Avauspätkällä varaslähdöstä aikasakon saanut Esapekka Lappi oli kakkospätkän neljänneksi nopein. Suomalainen harmitteli rengasvalintaansa maalissa.

– Oli aika rajoilla, että riittävätkö ajovalot, mutta kaikki hyvin. Oli mukava pätkä, kommentoi Lappi.

Lappi nousi kokonaistilanteessa yhdeksänneksi ja ero kärkeen kymmenen sekunnin aikasakon myötä on tässä kohtaa jo 13,6 sekuntia.

Hyundain tämän kauden kalustolla ensimmäistä asvalttiralliaan ajava Teemu Suninen selvitti päivän kaksi pätkää kunnialla.

– Oli kyllä todella haastavaa. Ensimmäistä kertaa märällä tällä autolla. Ei paras alku, mutta ihan rauhallinen ja tiedän mistä repiä aikaa, veisteli Suninen.

Jokelalainen on torstain ajopäivän jälkeen kilpailussa viidentenä ja ero tallikaveri Neuvilleen kärjessä on 8,3 sekuntia.

Keski-Euroopan MM-ralli jatkuu perjantaina kello 10:50 Suomen aikaa EK3:n merkeissä. Kilpailun kokonaistilanne alla.

LUE MYÖS: Keski-Euroopassa sinivalkoiset mestaruusjuhlat? Näin Kalle Rovanperä voi varmistaa toisen maailmanmestaruutensa

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 2/18

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Ott Tänak, M-Sport Ford +1,2
  3. Sébastien Ogier, Toyota +5,8
  4. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +5,9
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +8,3
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +10,1
  7. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +10,4
  8. Elfyn Evans, Toyota +10,8
  9. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +13,6
  10. Gregoire Munster, M-Sport Ford +15,0