Viikonvaihteessa ajetaan MM-rallikauden toiseksi viimeinen osakilpailu, jossa suomalaistähti Kalle Rovanperä sekä kartanlukija Jonne Halttunen voivat varmistaa toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa.

Kauden toiseksi viimeinen kilpailu kulkee nimellä Keski-Euroopan MM-ralli, jossa kelloa vastaan rällätään historiallisesti jopa kolmessa eri maassa. Asfalttirallia on luvassa Tshekissä, Saksassa sekä Itävallassa. Saksassa ajettiin viimeksi kaudella 2019 ja Itävallassa 1973. Tsekeissä ei puolestaan ole ajettu MM-rallia ennen viikonlopun kilpailua.

Näin Rovanperä varmistaa mestaruuden

Rovanperän MM-johto ennen Toyota-tallikaveri Elfyn Evansia on 31 pistettä, joten kaikessa yksinkertaisuudessaan suomalaisen mestaruus varmistuu olemalla ennen walesilaista maalissa kilpailussa sekä kilpailun päättävällä Power Stage -erikoiskokeella.

Evansin puolesta kaava on myös vastaavasti simppeli. Rovanperän edellä on mieluusti tultava maaliin ja saatava kokonaisuudessaan vähintään kaksi pistettä enemmän, jotta mestaruussauma säilyy kauden päättävään Japanin ralliin.

Keski-Euroopan MM-ralli käynnistyy torstaina Prahassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella, jonka jälkeen Tshekin puolella ajetaan myös toinen pidempi erikoiskoe saman päivän aikana. Yleisöpätkä käynnistyy kello 15:05 Suomen aikaa.

MM-sarjan pistetilanteen ennen viikonlopun kilpailua näet tästä.

LUE MYÖS: Kimi Räikköseltä uusi aluevaltaus: ”Kun paras auto kohtaa parhaan kuljettajan”