Entinen F1-kuljettaja Kimi Räikkönen on tehnyt uuden aluevaltauksen, uutisoi Ilta-Sanomat.

Räikkönen ryhtyy kiinalaisen sähköautomerkki Zeekrin kanssa yhteistyöhön ja suomalaisen titteli tulee olemaan suorituskyvystä vastaava pääneuvonantaja. Tavoitteena on parantaa heidän uutta lippulaivamalliaan Zeekr 001FR:ää.

Euroopassakin tänä vuonna lähempää tuttavuutta tehnyt Zeekr on kiinalaisen Geely-konsernin sähköautomerkki. Räikköstä kuvaillaan Zeekr-yhteistyön julkaisumainoksessa parhaaksi kuljettajaksi. Räikkösellä on edelleen erittäin suuri markkina-arvo, vaikka suomalaistähti lopetti menestyksekkään F1-uransa kauden 2021 päätteeksi ja etenkin Kiinassa Jäämies on aina nauttinut supersuosiota.

Räikkönen voitti F1-uransa ainoan maailmanmestaruutensa kaudella 2007 Ferrari-tallin puikoissa. Suomalainen on edelleen italialaistallin viimeisin mestari.

ZEEKR

@ZEEKRGlobal
#ZEEKR is excited to welcome racing champion Kimi Räikkönen to the team as chief performance adviser to make #ZEEKR001FR faster and stronger. Stay tuned.