MM-rallisarjan suomalaistähti Kalle Rovanperä toivottaisi formaattimuutokset tervetulleeksi.

Etenkin kilpailutapahtuman pituudesta on riittänyt kalapaliikkia ja Rovanperä lyhentäisi mieluusti kilpailut neljästä päivästä kahteen.

– On ihan selvää, että maailma muuttuu, kaikki muuttuu. Ihmiset haluavat nähdä ja niiden pitää pystyä näkemään kaikki paljon tiiviimmin ja nopeammin, toteaa Rovanperä MTV Urheilulle.

Uransa toisesta maailmanmestaruudesta tiukasti taisteleva Rovanperä antaa ymmärtää, ettei häntä itseäkään kiinnostaisi töjöttää pätkillä tai vastaanottimien ääressä neljää kilpailupäivää. MM-kärjen mukaan parhaat kuskit saataisiin selville tiiviimmälläkin paketoinnilla.

– Ei kukaan jaksa katsoa torstaiaamusta sunnuntai-iltaan rallia. En minä ainakaan jaksaisi, jatkaa suomalainen.

– Kyllä ne voittajat selviävät varmasti lyhyemmässäkin ajassa. Pystyttäisiin silti ajamaan paljon kilsoja, kun olisi vain paremmin organisoitu ja tiiviimmät paketit, tuumasi Rovanerä.

MM-rallikauden toiseksi viimeinen kilpailu käynnistyy tänään torstaina Prahan yleisöerikoiskokeella kello 15:05 Suomen aikaa.

LUE MYÖS: Keski-Euroopassa sinivalkoiset mestaruusjuhlat? Näin Kalle Rovanperä voi varmistaa toisen maailmanmestaruutensa