Keski-Euroopan MM-ralli jatkui lauantaina iltapäivällä EK12:n merkeissä. Auringon paiste oli pääosin kuivannut tiet aamuisen kosteuden jälkeen, mutta liukkaitakin paikkoja riitti edelleen. Nopein vajaan 16 kilometrin mittaisella pätkällä oli Toyotan ranskalaismestari Sébastien Ogier.

Toista maailmanmestaruuttaan tavoitteleva Kalle Rovanperä yrittää keskittyä loppurallin varmistelemaan tarvittavaa pistepottia. Yleiskilpailun kahdeksas sija riittää mestaruuden varmistamiseen, mikäli EK11:llä keskeyttänyt Elfyn Evans pystyy jatkamaan kilpailua sunnuntaina ja taistella power stagen lisäpisteistä.

– Itse asiassa mukava, kun on vähän sliksiäkin alla. Edelleen haastavia paikkoja, joissa pitää ottaa varovasti, mutta koitetaan nautiskella, veisteli Rovanperä.

Rovanperä jatkaa kilpailussa toisena ja ero kärkimies Thierry Neuvilleen kasvoi 14,5 sekuntiin.

Hyundain keikkakuski Teemu Suninen pääsi jälleen uuden opin ääreen, kun hän sai laittaa alleen pehmeämmät kuivan kelin renkaat. Aiemmin viikonloppuna on luotettu pääosin saderenkaaseen kosteiden tai märkien teiden johdosta.

– Ihan suhteellisen hyvä pito, mutta olen vaikeuksissa näiden renkaiden kanssa. PIto vaihtelee tosi paljon, että ei ollut mikään paras veto. Saisi mennä kovempaa, ruoski Suninen jälleen itseään.

Samalla Suninen putosi takaisin Takamoto Katsutan taakse ja jatkaa kilpailua kuudennella sijalla.

Lauantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta, joista seuraava käynnistyy kello 18:01 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

LUE MYÖS: F1-harjoituksissa todella pienet erot – Valtteri Bottas iskussa

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 12/18

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +14,5
  3. Ott Tänak, M-Sport Ford +1:22,6
  4. Sébastien Ogier, Toyota +2:14,8
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +2:39,1
  6. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +2:45,1
  7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +3:19,8

Lista päivittyy