Keski-Euroopan MM-rallissa oli ohjelmassa jo kilpailun 11:s erikoiskoe. Tällä kertaa siirryttiin jälleen Saksan puolelle kolmessa maassa ajettavassa rallissa. Dramatiikkaa riitti, kun Kalle Rovanperän kanssa mestaruudesta ohuesti taisteleva Elfyn Evans täräytti ulos lyhyellä pätkällä ja liukui ladon seinään. Samalla Rovanperän toinen peräkkäinen mestaruus näyttää entistä varmemmalta.

Evansin ainoa sauma olisi saavuttaa vähintään kaksi pistettä suomalaista enemmän, joten ilman Rovanperän keskeytystä mahdollisuuksia ei enää ole. Sen lisäksi Evansin pitäisi päästä takaisin kilpailuun mukaan, jotta pääsisi sunnuntaina taistelemaan Power Stagen pisteistä.

Lähtöpaikka on jälleen muodostumassa suureksi tekijäksi, sillä viimeisten joukossa lähtevät kuljettajat joutuvat painimaan tielle nousseen mudan kanssa mutkissa. EK11:n nopein oli Hyundain Thierry Neuville.

Edellisellä pätkällä sekuntitolkulla ajovirheen takia hävinnyt Rovanperä otti vauhdin pois saatuaan tiedon tallikaverinsa kohtalosta. Samalla belgialaiskuski Neuville siirtyi kilpailun kärkeen.

– Tiesin Elfynin menneen ulos, joten miksi riskeerata enää. Olen pahoillani heidän puolestaan ja toivottavasti he ovat kunnossa. Sääli, sillä he antoivat hyvän vastuksen. Vaikeaa olla viimeinen auto, sillä joka puolella oli aikamoinen sotku. Koitetaan nyt vain päästä maaliin, veisteli Rovanperä.

Rovanperän teemana on varmistella tarvittavat pisteet mestaruuden sinetöimiseksi ja suomalainen putosi toiseksi aamupäivän viimeisellä pätkällä.

Hyundain Teemu Suninen totesi heti maaliintultuaan, ettei ollut hyvä veto, mutta jokelalainen peittosi muun muassa Toyotan Sébastian Ogierin sekä Takamoto Katsutan EK11:llä.

– Ei mennyt suunnitelmien mukaan. Oli todella liukkaita paikkoja, joissa en yhtään pystynyt luottamaan pitoon. Vaikeeta on, tuskaili Suninen.

Samalla Suninen nousi kilpailussa viidenneksi ohi Katsutan ja ero Ogierin neljänteen sijaan on 17,1 sekuntia.

Lauantain ohjelmassa on tässä kohtaa huoltotauko ja seuraava erikoiskoe käynnistyy vasta kello 16:15 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

LUE MYÖS: Keski-Euroopassa sinivalkoiset mestaruusjuhlat? Näin Kalle Rovanperä voi varmistaa toisen maailmanmestaruutensa

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 11/18

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +11,1
  3. Ott Tänak, M-Sport Ford +1:19,6
  4. Sébastien Ogier, Toyota +2:16,3
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +2:33,4
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +2:35,7
  7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +3:04,1
  8. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +7:24,3
  9. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +7:31,9
  10. Nicolas Ciamin, Skoda (WRC2) +7:40,6