Keski-Euroopan MM-rallin kymmenes erikoiskoe on ajettu. Itävallan puolella edelleen paahdettavalla pätkällä nopein kuljettaja oli Hyundain Thierry Neuville.

Kalle Rovanperällä oli ylimääräistä ohjelmaa kilpailun pisimmällä erikoiskokeella. Toisen mestaruutensa varmistamista havitteleva Toyota-tähti liukui hieman ulos tieltä ja Rovanperä menetti aikaa ainakin 15 sekuntia. Onni oli myös matkassa, ettei Toyota jäänyt pohjasta penkkaan kiinni.

– Pyörähdin liukkaassa jarrutuksessa. Oli liukkaampi kuin odotin ja tie oli todella likainen edellä menevien jäljiltä. Kaikki pitäisi olla hyvin ja koitetaan pysyä vain asvaltilla, tuumasi Rovanperä maalissa.

Kilpailun voittotaisto sai eittämättä uuden lisämausteen Rovanperän virheen johdosta ja suomalaisen johto on enää 11,9 ennen Neuvillea. Rovanperän tallikaveri Elfyn Evansin ohut mestaruussauma sai suomalaisen virheen myötä lisähappea. Ero walesilaiseen on EK10:n jälkeen 24,2 sekuntia, joten vastaaviin virheisiin ei enää ole suomalaistähdellä varaa.

Hyundain keikkakuski Teemu Suninen tuli jälleen varmasti erikoiskokeen maaliin ja kerää oppia autostaan haastavissa olosuhteissa asvaltilla.

– Yritän parantaa ajamistani ja päästä vähän kovempaa, tiivisti Suninen.

Suninen onnistui kaventamaan eroa Takamoto Katsutaan sekuntitolkullu ja ero japanilaisen hallussa pitämään kuudenteen sijaan on tässä kohtaa vain 2,7 sekuntia.

Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. EK11 käynnistyy kello 12:05 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.