Meksikon GP:n vapaat harjoitukset ajettiin perjantai-iltana sekä perjantain ja lauantain välisenä yönä suomen aikaa. Molempien sessioiden kärkinimenä oli tuttu mies Max Verstappenin paistatellessa niukasti piikkipaikalla.

Avausharjoituksessa lentävä hollantilainen oli yhdeksän sadasosaa ripeämpi kuin hieman yllättäen toiseksi ehtinyt Williamsin Alex Albon. Toisessa harjoituksessa Albon löytyi tutummilta sijoilta ja kakkoseksi kiilasi tutumpi kaveri Lando Norrisin jäädessä vain kymmenyksen päähän McLarenillaan Verstappenista. Albonilta tosin jäi kunnollinen nopea veto piippuun kakkosharjoituksessa.

Kisavauhdin perusteella Red Bull vaikuttaa jälleen varsin lyömättömältä etenkin Verstappenin käsissä, mutta taaempana on jälleen tiukempaa. McLarenit ja Mercedekset olivat virallisen F1-sivuston analyysissä varsin lähellä toisiaan Ferrarin seuratessa hieman taaempana. Avausharjoituksen tuloslista alla.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen tästä. Artikkeli jatkuu.

Formula 1

@F1
🏁 CLASSIFICATION (END OF FP1) 🏁

That's a wrap for our first session of the weekend! Verstappen goes quickest, but Albon keeps him honest 👀

#MexicoGP #F1

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja ei avausharjoituksessa ajanut, sillä hän joutui lainaamaan autoaan Sauberin akatemiakuski Theo Pourchairelle. Ranskalaisen unelmat lisäkilometreistä F1-kalustolla kuitenkin tyrehtyivät pikaisesi Alfa Romeon teknisen vian takia, eikä kierroksia kertynyt kuin neljä kappaletta. Pourchairen lisäksi ensimmäisessä harjoituksessa nähtiin enemmänkin uusia kasvoja, kun Frederik Vesti ajoi Mercedeksellä, Jack Doohan Alpinella, Isack Hadjar AlphaTaurilla ja Oliver Bearman Haasilla.

Toiseen harjoitukseen Bottas pääsi mukaan ja auto vaikuttaa olevan paremmassa iskussa kuin viikko sitten Austinissa. Bottas oli terävästi session neljänneksi nopein ja eroa kärkimies Verstappeniin ei kertynyt kuin vajaat kolme kymmenystä. Sveitsiläistallia voidaan odottaa realistisesti pistetaisteluun kisavauhdinkin perusteella. Kakkosharjoituksen tuloslista alla.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
🏁 CLASSIFICATION (END OF FP2) 🏁

Max leads Lando and Charles in our second practice session of the weekend

#MexicoGP #F1

Meksikossa ajetaan vielä kolmas harjoitussessio, joka käynnistyy kello 20:30 Suomen aikaa. Aika-ajot ovat vuorossa vasta keskiyöllä kello 00:00, joten F1-fanien valvomiskyvyt joutuvat jälleen koetukselle.

LUE MYÖS: Max Verstappenin turvallisuudesta huoli Meksikossa – Red Bull lisää turvatoimia