Viron MM-rallissa oli vuorossa jo kilpailun toiseksi viimeinen erikoiskoe. EK20:lla nopeinta vauhtia tarjoili jälleen kerran Toyotan Kalle Rovanperä.

Rovanperä on jatkanut sunnuntaina siitä, mihin lauantaina jäi. Suomalaismestari paukutti lauantaina jokaiselle pätkälle pohja-ajan ja sunnuntaina pelin henki on ollut samanlainen. Rovanperä laskettelee vailla huolia ja murheita pohjia toisensa perään ja nauttii ajamisesta.

– Tässä en halunnut enää puristaa kovaa ja yritin säästää vähän renkaita Power Stagelle, tuumasi Rovanperä.

Toyota-tähti on nyt paukuttanut 12 pohja-aikaa peräjälkeen.

Hyundain Esapekka Lappi on käynyt pitkin Viron rallia kovaa taistoa kolmannesta sijasta Elfyn Evansia vastaan. Lappi on onnistunut kasvattamaan eroa walesilaisee aamun aikana ja teki vastaavaa työtä myös EK20:lla. Ero on ennen viimeistä pätkää 9,1 sekuntia Evansiin.

– PItäisi riittää Power Stagelle. Ei saa kuitenkaan missata risteyksiä tai spinnata. Puhdas veto ilman draamaa, sanoi Lappi.

Teemu Suninen on jatkanut sunnuntaina siitä, mihin lauantaina jäi ja laskettelee varmasti Hyundaillaan pätkästä pätkään. Suomalainen on lyömässä vakuuttavat näytöt tiskiin ja itseluottamuksen ja auton tullessa tutummaksi vauhdin voi odottaa vain lisääntyvän.

– Oli ihan ok, ei mitään erikoista. Rajuja uria, mutta kaikki hyvin, tiivisti Suninen.

Suninen jatkaa kilpailussa edelleen tukevasti viidentenä ja on ottamassa Hyundaille loistopisteitä. Rallissa käydään podiumin lisäksi kuudennesta sijasta kovaa taistoa, kun M-Sportin Pierre-Louis Loubet käy sekuntipeliä Toyotan Takamoto Katsutaa vastaan. Ero on vain 0,6 sekuntia ennen päätöspätkää.

Kilpailussa on jäljellä enää kello 13:15 starttaava Power Stage -erikoiskoe, jossa on tuttuun tyyliin viidelle nopeimmalle lisäpisteitä tarjolla. Rallin kokonaistilanne alla.

Viron MM-rallin tilanne, EK 20/21

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +46,5
  3. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +55,6
  4. Elfyn Evans, Toyota +1:04,7
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +2:12,7
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +3:01,4
  7. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +3:02,0
  8. Ott Tänak, M-Sport Ford +6:21,0
  9. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +9:12,3
  10. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +9:22,1
  11. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +9:53,3
  12. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +10:30,0