Viron MM-rallin lauantainen ajopäivä on paketissa. Viimeisellä lyhyellä pyörityksellä ripein kuljettaja oli jälleen kerran Toyotan Kalle Rovanperä.

Rovanperä on ollut Viron kiistaton kuningas lauantaina paukuttaen jokaiselle erikoiskokeelle pohja-ajan. Muilla ei ole ollut mitään asiaa hallitsevan maailmanmestarin vauhtiin ja sunnuntaille lähdettäessä ero on turvallisen tuntuinen ennen Thierry Neuvillea.

Rovanperä heitti pätkän päätteeksi vitsiä haastattelupisteessä ja kertoi lyhyen hiekkaradan olleen jo aika rankassa kunnossa rajujen urien johdosta.

– Tosi kiva päivä. Kuten eräs legendaarinen moottoreiden ropaaja sanoisi: Tämä oli todellinen santarata. En pystynyt tekemään tässä muuta ja pätkät ovat makeita, heitti Rovanperä huumorilla lauantain maalissa.

Rovanperä johtaa rallia mykistävällä 34,9 sekunnin erolla ennen Neuvillea.

Esapekka Lapin päivä on ollut jännityksen täyteinen hänen taistellessaan tiukasti kolmannesta sijasta koko päivän Toyotan Elfyn Evansia vastaan. Lappi tykitti päivän viimeisellä rykäisyllä vielä lisää eroa walesilaiseen, kun suomalainen oli 1,7 sekuntia Evansia nopeampi.

– Tein virheitä torstaina tällä pätkällä, joten pidin huolen, etten tee niitä tällä kertaa, totesi Lappi maalissa.

Lappi jatkaa kilpailussa kolmantena ja ero taaksepäin on nyt 7,3 sekuntia ennen sunnuntain neljää viimeistä pätkää.

Virossa Hyundai-autoonsa totutteleva Teemu Suninen on tehnyt fantastista työtä. Jokelalainen on selvittänyt rallin tähän mennessä puhtaasti ja taakse on jäänyt täyden MM-sarjan ajavia kuskeja. Suninen oli suhteellisen tyytyväinen lauantain antiin.

– Ihan tyytyväinen, mutta vauhti voisi olla aina vähän parempaa. Ollaan menty askel kerrallaan keräten kilometrejä. On ollut hyvä päivä meille, tiivisti Suninen lauantainsa.

Suninen lähtee rallin päätöspäivään tukevasti viidenneltä sijalta.

Kilpailussa ajetaan sunnuntaina neljä erikoiskoetta, joista ensimmäinen käynnistyy kello 08:09 Suomen aikaa. Kokonaistilanne alla.

Viron MM-rallin tilanne, EK 17/21

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +34,9
  3. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +45,4
  4. Elfyn Evans, Toyota +52,7
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula +1:41,5
  6. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +2:25,5
  7. Takamoto Katsuta, Toyota +2:32,5
  8. Ott Tänak, M-Sport Ford +5:55,2
  9. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +7:37,1
  10. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +7:52,9
  11. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +8:08,9
  12. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +8:45,5