Viron MM-rallin 15:s erikoiskoe on paketissa. Vajaan 12 kilometrin mittaisen pätkän pohjat latasi jälleen Kalle Rovanperä.

MM-sarjaa johtavan suomalaismestarin päivä on ollut mykistävä ja Rovanperä vaikuttaa painelevan vailla huolia ja murheita. Auton, kuskin sekä kartturin yhdistelmä toimii kuin unelma eikä Rovanperän tarvitse hampaat veressä ajella. Pohja-aikoja tuntuu satelevan ihan itsestään.

– Ei tarvitse juurikaan puskea ja yritän vain tulla puhtaasti. Aika tuntuu tulevan aika mukavasti, eikä tässä ole mitään tarvetta varmistella, veisteli Rovanperä.

Esapekka Lapin taistelu kolmannesta sijasta säilyi tiukkana, kun neljäntenä oleva Toyota Elfyn Evans onnistui nipistämään sekunnin EK15:llä. Lappi pyöritteli päätään pätkän maalissa, eikä vaikuttanut tyytyväiseltä.

– Puskin ihan helvetisti, mutta se ei näyttänyt tuntuvan kellossa. Se on ihan paska aika, sanoi Lappi perisuomalaisella rehellisyydellä.

Ero Evansiin on nyt 2,7 sekuntia ja taisto käy kuumana.

Teemu Suninen lasketteli jälleen takuuvarmasti yhden erikoiskokeen Hyundaillaan ja kasvatti eroa takana tuleviin. Luottoa kertyy pätkä pätkältä ja suomalaiskuski rohkenee jo hieman yrittämään tosissaan vauhdin nostamista.

– Ihan hyvältä tuntuu ja koitetaan nostaa kyytiä pikkuhiljaa. Tämä on mahtavaa touhua, fiilisteli Suninen maalissa.

Ohjelmassa on lauantaina enää kaksi erikoiskoetta, joista seuraava käynnistyy kello 19:05 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Viron MM-rallin tilanne, EK 15/21

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +30,9
  3. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +40,9
  4. Elfyn Evans, Toyota +43,6
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai 1:27,0
  6. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +2:03,2
  7. Takamoto Katsuta, Toyota +2:12,6
  8. Ott Tänak, M-Sport Ford +5:40,2
  9. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +7:00,0
  10. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +7:18,3
  11. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +7:24,7
  12. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +8:06,4