Red Bullin neuvonantaja sekä kuskiohjelman pomo Helmut Marko kertoo Nyck de Vriesin ajaneen itselleen lisäaikaa Monacossa.

AlphaTaurin tulokaskuljettajalla on ollut surkea alkukausi ja sen lisäksi, että vauhti on ollut hukassa, on laitteet ajautunut myös liian paljon kaiteiden puolelle. Monacossa 27-vuotias hollantilainen ylsi aika-ajojen toiseen osioon ja oli lähellä tallikaveri Yuki Tsunodan vauhtia.

Sunnuntain kilpailussa De Vries selviytyi haastavista olosuhteista ja piti kilpurinsa kaiteiden välissä selviytyen kunnialla ruutulipulle sijalla 12. Pistepussi ei tälläkään kertaa karttunut, mutta tallikaverin vauhdin tuntumassa pysyminen oli valon pilkahdus hollantilaisen surkeaan alkukauteen.

– Tämä oli heittämällä hänen paras viikonloppunsa AlphaTaurilla. Nyck oli paljon lähempänä Yukia kuin aiemmin ja tämä on juuri sitä, jota minä haluan nähdä häneltä, kertoo Marko motorsport.com -sivustolla.

De Vriesille on kasattu suuret odotukset, sillä hän on ikäisekseen melko vanha tulokaskuljettaja, jolla on runsas kokemus eri moottoriurheiluluokista. Tsunodan tasolle on päästävä pian, jotta ajohommat jatkuvat tulevaisuudessakin.

– Tietysti haluamme nähdä enemmän. Ajattelimme tuovamme kaverin, jolla on jo paljon kokemusta ja pystyisi haastamaan Yukin välittömästi. Näin ei ole kuitenkaan vielä tapahtunut, joka on merkittävin asia, jatkaa Marko.

Hollantilaiskuljettajan voi olettaa kuitenkin pedanneen itselleen hieman työrauhaa, sillä aiemmin kärsimättömyydestään tunnettu Marko oli huhujen mukaan asettanut De Vriesille takarajan Espanjan osakilpailuun, mikäli otteissa ei näy petrausta.

– Ei sellaiseen ole koskaan aikarajaa. Me vain katsomme ja mittaamme tulostasoa. Toimimme sitten, kun meidän pitää, mutta tällä hetkellä en näe syitä ryhtyä toimiin, jutteli Red Bull -pomo.

LUE MYÖS: Fernando Alonso letkautti oman mielipiteensä Lewis Hamiltonin tilanteesta – ”Hän itse aina sanoo…”