AlphaTaurilla heikkoa debyyttikautta kuninkuusluokssa ajavalle Nyck de Vriesille on jo jaettu uhkavaatimus Red Bull -pamppu Helmut Markon toimesta, uutisoi motorsport.com.

Suurin odotuksin vihdoin F1-sarjaan täksi kaudeksi päässyt hollantilainen on ollut pettymys italialaistallin puikoissa, eikä runsaiden ajovirheiden lisäksi vauhtikaan ole päätä huimannut. Marko on sivuston saamien lähteiden mukaan erittäin pettynyt De Vriesin suoritustasoon ja hollantilaiskuljettajalla olisi Espanjan GP:seen asti aikaa parantaa tuloksiaan. Espanjassa kaasutellaan 2.-4.6.

De Vriesin tilastot eivät päätä huimaa. Alkukauden parhaana tuloksena on sijoittuminen kahdesti 14:nneksi. Tämän lisäksi saldona on yhden keskeytyksen lisäksi 15:s ja 18:s sija. Toki AlphaTaurin kilpuri on yksi sarjan heikoimmista ellei jopa heikoin, mutta tallikaveri Yuki Tsunoda on onnistunut ajamaan kahdesti pisteille.

Daniel Ricciardo varalla

Sapattivuotta kisakuskin roolista viettävä Daniel Ricciardo on käynyt jo AlphaTaurin tehtaalla Faenzassa sovittamassa penkkiä AT04-kilpuria varten. Tästä ei kuitenkaan kannata pidempiä johtopäätöksiä vedellä, sillä se on täysin normaali käytäntö. Onhan australialainen Red Bullin lisäksi myös sisartallin varakuljettaja.

Nyck de Vriesin alkukausi on ollut vaikea. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.
Kuva: Getty Images

Ricciardo on kuitenkin nostettu totiseksi korvaajaehdokkaaksi, mikäli De Vries ei nosta tasoaan etenkin Red Bullin hiljattain antamien kommenttien myötä. Energiajuomatallin mukaan australialainen olisi löytänyt heidän simulaattorissaan syyn sille, miksi Ricciardo oli niin heikko McLarenilla.

Siinä missä Red Bullin kuskiohjelman pomo Marko on tunnettu välillä liiankin nopeista johtopäätöksistään ja reagoinneistaan, on AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost vielä maltillisempi De Vriesin suhteen.

– Kuten olen aina sanonut, tulokaskuljettajalla on oppimisprosessi, johon kuuluu kolarit. Jos kuljettaja ei kolaroi, hän ei tiedä autonsa rajoja, kommentoi Tost hiljattain.

– Esimerkiksi muuan Sebastian Vettel tuli aikoinaan useasti ensimmäisen kierroksen jälkeen varikolle ilman koko keulapalaa, totesi Tost.

F1-sarjassa vietetään nyt väliviikkoa, jonka jälkeen ajetaan jälleen kolme viikonloppua putkeen kilpaa Imolassa, Monacossa sekä Barcelonassa.